fbpx
0

Veel Gestelde Vragen

Op deze pagina vind je de meest gestelde vagen over onze behandelingen!

Dit kan wel indien de PMU al bijna niet meer zichtbaar is door vervaging. In dat geval is het altijd beter om vooraf een foto door te sturen voor de mogelijkheden te bespreken.

De wenkbrauwen zullen er tot je contact met water hebt, zeer donker uitzien. Na watercontact beginnen ze te vervellen waardoor er vlekken, ongelijkheden en pigmentverlies ontstaan. Dit is allemaal zeer normaal dus is er geen reden voor paniek of ongerustheid. Het perfecte resultaat komt na het bijwerken.

Permanente make up gaat ongeveer 1,5 – 2 jaar mee. Na verloop van tijd zal de PMU vervagen. Een touch up wordt dan geadviseerd. Kijk op de permanente make up prijs pagina voor meer informatie.

Voor een mooie resultaat is een nabehandeling te adviseren. Het pigment dat tijdens de eerste behandeling in de huid wordt gebracht verliest na ongeveer 1 maand 30 – 40% van zijn kleur. Daarom is het belangrijk dat u voor een tweede keer komt. In sommige gevallen kan het zo zijn dat de huid niet goed opneemt en is een tweede behandeling ook nodig. In uitzonderlijke gevallen kan een derde behandeling nodig zijn.

De eerste 72 uur na de behandeling: geen watercontact

Niet aan de wenkbrauwen komen

Geen make up op de wenkbrauwen zelf (rondom kan wel)

Geen crème insmeren 2 weken voor en na de behandeling

Niet zonnen of onder de zonnebank gaan. Daarna altijd factor 50 aanbrengen, een half uur voor het zonnen

Korsten niet zelf weghalen

2 weken lang de wenkbrauwen niet verven

2 weken lang geen gezichtsbehandelingen zoals peelings, chemische behandelingen, microdermabrasie, etc. toepassen

Vooraf geen pijnstillers innemen

Behandeling niet onder invloed van alcohol of drugs laten toepassen

1 week lang niet zwemmen of naar de sauna 3 dagen na de behandeling niet sporten

Na de permanente make up behandeling ontvang je instructies voor de nazorg en kan je deze lezen bij onze veel gestelde vragen. Het is belangrijk dat je deze instructies goed opvolgt voor het beste resultaat.

Neem geen tatoeage als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Niet alle risico’s rond het tatoeëren voor zwangere vrouwen zijn bekend. Mocht u bovendien als gevolg van de tatoeage een infectie oplopen, dan mag u bepaalde medicijnen ter bestrijding van de infectie niet gebruiken, vanwege het risico voor uw (ongeboren) kind.

Ombre betekent dat de binnenkant lichter gezet wordt dan het uiteinde zoals de natuurlijke wenkbrauwen meestal ook zijn. Dit word beter zichtbaar bij klanten die van nature weinig haar hebben aan het binnenste.

De behandeling wordt beschouwd als niet pijnlijk door de meesten, maar wordt als pijnlijk beschouwd bij dames met een zeer lage pijngrens. Mocht je toch liever zekerheid willen kan je bij de huisarts of apotheek Emla creme aanvragen en deze aanbrengen voor de behandeling.

Na behandeling krijgt u informatie mee over de nazorg. Hierin staan adviezen over hoe u het beste uw wenkbrauwen kunt verzorgen maar ook wat u vooral niet moet doen na de behandeling. Het is vooral belangrijk om de instructies die u meekrijgt na de behandeling zorgvuldig uit te voeren.

De eerste behandeling duurt gemiddeld tussen de 1,5 – 2 uur. De behandeling bestaat uit: bespreken van de wensen en mogelijkheden, voortekenen de behandeling zelf.

Bij diabetes (suikerziekte), is PMU in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij de zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt.

Helaas is het niet mogelijk om bij iedereen PMU toe te passen. Daarom is het belangrijk om vooraf aan te geven of u huidaandoeningen heeft. Dan kan kunnen wij u vertellen of u wel of niet behandeld kunt worden. Op de volgende plaatsen brengen wij geen PMU aan: op plekken waar u het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan op een litteken dat minder dan een jaar oud is op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken, wijnvlekken of zwellingen.

Permanente make-up of PMU is het aanbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurt met een pen waarin een naald/hygiënemodule wordt geplaatst. Permanente make-up lijkt qua techniek op tatoeage, maar het doel is iets anders. Op een subtiele en heel natuurlijke wijze brengen we pigmenten in de bovenste huidlaag aan.